agenda banner

nieuws & agenda

Het laatste nieuws lees je op deze bladzijde.


Agenda: bij Kunstbreak is altijd iets te doen! Ga naar het cursusoverzicht.


Oproep: ben jij een vergevorderd kunstenaar maar op zoek naar verdieping? Dan is de nieuwe cursus van André den Hartog iets voor jou! Lees er alles over en meld je snel aan als je mee wilt doen.


Nieuw: korte cursus tekenen door Marijke Wessel. Wil je in korte tijd (vier keer) je tekenvaardigheid uitbreiden en trainer, of wil je een goede tekenbasis leggen? Schrijf je dan in voor de korte tekencursus op maandagmorgen: tekenen naar waarneming.


NIEUW
Door de grote vraag naar teken- schilderlessen voor kinderen uit groep 3 en 4 start er in 2019 een tweede groep op de woensdagmiddag (les om de week). Deze korte cursus bestaat uit 7 lessen. Voor meer info zie tabblad cursussen woensdagmiddag.


POEZIE ONTMOET KUNST

foto's poezie ontmoet kunst


In samenwerking met bibliotheek Oostland en plaatselijke dichters hebben een flink aantal cursisten van Kunstbreak meegewerkt aan de week van de poëzie. Het resultaat was een leuke bijeenkomst in ONTMOET (in de Stander in Bergschenhoek/bibliotheek van Bergschenhoek) waarbij dichters hun werk presenteerden, staand naast een kunstwerk(je) gemaakt door plaatselijke kunstschilders. Meer malen werd er ook door de makers van de schilderijen een korte, soms wat langere, toelichting gegeven op het gemaakte werkstuk. Alle werken en gedichten zullen nog tot en met zaterdag 9 maart in Kunstbreak hangen. Een aantal reproducties reizen momenteel langs de diverse bibliotheken.
Op zaterdag 9 maart 16.00 uur is er een afsluitende borrel en hopelijk ontstaan er daarbij ook weer mooie ontmoetingen tussen de tekenaars/schilders en de dichters. Een ieder is daarbij van harte welkom. En natuurlijk is er ook dan de gelegenheid om een gedicht voor te dragen. Voor de individuele deelnemers is er ook een kleine attentie.  


NIEUWE ACTIVITEIT VOOR JONG EN OUD
Schilderen kan ook samen!
Leuk, samen met uw kind of kleinkind een ochtendje komen schilderen aan een mooi schilderij!
Als je denkt: dat zou ik ook wel eens willen… dan is dit iets voor jullie! Geef je dan gewoon op voor een van deze gezellige zaterdagochtenden. Samen aan de slag, samen een schilderij maken, of een tweeluikje: vrijheid blijheid.
Kies een datum en meld je aan! Mocht je een specifieke wens hebben bespreek dat dan even met Marijke.
Per koppel (maximaal 2 kinderen per volwassenen) € 25,--, exclusief schilderdoek, inclusief verf.
Aanmelden: info@kunstbreak.nl of 06-20763679.
De eerst komende mogelijkheid om hier aan mee te doen is op zaterdagochtend 9 maart 2019 van 9.15 uur-12.15 uur.
Poster met informatie en alle data.

De eerste 'schilderen kan ook samen!':
Wat was het weer leuk vandaag! (Groot)ouder en kind samen aan het schilderen; een workshop waarbij beide tips krijgen en het beste uit zichzelf halen! Wil je dat ook een keer? Geef je dan op voor de volgende workshop voor (groot)ouder en kind. Deze staat gepland op zaterdagochtend 1 december.
Hieronder een reactie van een van de deelnemers aan deze workshop. 'Afgelopen zaterdag gingen mama en ik samen schilderen. Ik vond het erg leuk om te doen. Marijke gaf goede tips bijvoorbeeld hoe we het aan moesten pakken, welke technieken we konden gebruiken. Ik ben erg blij mijn schilderij ‘hop en egel’ Groetjes Isabelle.'
Hieronder de foto's van de workshop:

(Groot)ouder kind schilderen samen

(Groot)ouder kind schilderen 
samen

(Groot)ouder kind schilderen samen

Er wordt gevraagd naar het acryl pouring recept, dat vind je hier.


Steeds nieuwe workshops!

Kijk ook onder workshops wat er te doen is. Er worden zeer regelmatig nieuwe workshops gepland. Leuk om kennis te maken met technieken of voor kortere tijd bezig te zijn met kunst!


Van Atten biedt korting bij inlijsten

Van Atten, gevestigd aan het Emmapark 110 in Pijnacker. Voor meer informatie kunt u bellen met 015 – 369 2992 en vraag naar Theo van de Bulk.
Het is nu ook mogelijk om in Berkel en Rodenrijs bij van Atten een lijst te bestellen.