agenda banner

nieuws & agenda

Het laatste nieuws lees je op deze bladzijde.


Agenda: bij Kunstbreak is altijd iets te doen! Ga naar het cursusoverzicht.


Zaterdag 7 september van 11.00-17.00 uur OPEN DAG.
Alle informatie rondom het volledige programma voor het najaar!
Loop Kunstbreak binnen en laat je verassen door de grote diversiteit aan werken die hier worden gemaakt door mensen van allerlei leeftijden. En natuurlijk kun je ook aan de slag en zelf ervaren hoe leuk het kan zijn om het potlood of de kwast nog eens op te pakken!  


Zaterdag 14 september staan de deuren van Kunstbreak ook wagenwijd open want dan is Kunstbreak onderdeel van de CULTUURroute. Een wandel- en fietstocht door de gehele gemeente langs allerlei inspirerende plekken!


Vrijdagavond 20 september Groenzoom cultuurwandeling, met medewerking van Marijke Wessel en vele anderen (meer info volgt t.z.t.)


Vrijdagavond 4 oktober extra feestelijke opening van de 25e editie van de KUNSTTOER. Dit is in het gemeentehuis van Lansingerland met medewerking van de bekende performer LICHEL (een echte aanrader!)


Zaterdag 5 en zondag 6 oktober 11.00 - 18.00 uur: Open Ateliers. In kunstbreak kunt u genieten van het werk van Wil Busser, Gonny Mackaay, Eduard Cohen en Marijke Wessel.


De Kunsttoer beleeft in oktober 2019 haar 25e editie! Dat wordt gevierd!
Heel juni zullen leden van de Kunsttoer zich op verschillende plaatsen en op verschillende momenten zich presenteren. Een van die onderdelen zijn gastlessen op basisscholen in Lansingerland. De kinderen zal worden gevraagd om onder leiding van een aantal kunstenaars een zelfportretje te schilderen, welke in september de opmaat zullen vormen voor de feestelijke 25e editie van de KUNSTTTOER!
De eerste resultaten zijn al klaar en zijn gemaakt op de Beatrixschool in Berkel en Rodenrijs door groep 6 en 7. Natuurlijk zijn Jeannette en Marijke (beiden leden van de Kunsttoer en docent in Kunstbreak) hier nauw bij betrokken.  


Creativiteit blijft verrassen en verbinden!
Zo af en toe dagen de docenten van Kunstbreak elkaar uit om eens heel anders te werk te gaan. Dit keer had Colette Jacobs een leuke opdracht bedacht waarbij zij een ieder van ons uit de comfortzone wist te trekken! Het was weer een zeer geslaagde avond. Hierbij het resultaat. Meer foto's en informatie op FaceBook.

Rembrandt Nachtwacht is door!
Hoe leuk is dit? De kinderen van de dinsdagmiddag groep hebben samen met juf Ot een mooie eigen versie van de Nachtwacht gemaakt... En wat blijkt: dit werk heeft de Finale bereikt in de wedstrijd van het RIJKSMUSEUM!
Namens het hele team van Kunstbreak GEFELICITEERD!! Ongeacht hoe het verder af gaat lopen… want dat weten we nog niet maar in ieder geval gaat juf Ot half juni met deze Nachtwachtversie richting het RIJKSMUSEUM!!!
Juf Ot ontving dit onwijs leuke nieuws:
“Beste inzender, hartelijk bedankt voor het bezorgen van je inzending voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt in het Rijksmuseum. De afgelopen week heeft de jury alle kunstwerken nog een keer aandachtig bekeken. Gefeliciteerd! We zijn verheugd je te kunnen melden dat de jury jouw kunstwerk heeft geselecteerd voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt! Jouw kunstwerk is van 15 juli t/m 15 september 2019 te zien in het Rijksmuseum!” De kinderen mogen trots zijn op zichzelf en juf Ot heeft haar eerste Kunstbreak seizoen op deze manier wel heel bijzonder afgesloten!
Daarom GEFELICITEERD! Dit is met recht een topprestatie!  

Nachtwacht1 Nachtwacht2

De Nachtwacht in de krant:

In de krant

Weet je dat KunstBreak ook buiten de deur actief is?
Kijk op Projecten om te zien wat er buiten KunsBreak gebeurt!


Er wordt gevraagd naar het acryl pouring recept, dat vind je hier.


Steeds nieuwe workshops!

Kijk ook onder workshops wat er te doen is. Er worden zeer regelmatig nieuwe workshops gepland. Leuk om kennis te maken met technieken of voor kortere tijd bezig te zijn met kunst!


Van Atten biedt korting bij inlijsten

Van Atten, gevestigd aan het Emmapark 110 in Pijnacker. Voor meer informatie kunt u bellen met 015 – 369 2992 en vraag naar Theo van de Bulk.
Het is nu ook mogelijk om in Berkel en Rodenrijs bij van Atten een lijst te bestellen.